Прикажи поруке

Овај одељак вам дозвољава да видите све поруке овог члана. Имајте на уму да можете да видите само поруке из оних области којима имате приступ.


Поруке - ТАУРУСИ ФКНС

Странице: 1 2 [3]
31
Домаћа Сцена / Одг: Навијачка сцена Република Српска
« послато: децембар 25, 2011, 12:14:32 пре подне »
прослава 16 година групе

32
О сајту и форуму / Одг: ПИТАЊА
« послато: децембар 24, 2011, 11:51:21 поподне »
А коме ти хоћеш да се представњаш свако нека стави свој ник са старог форума и знаће се ко је ко. tuki:


мислио сам на нове  ми се знамо  :D

33
О сајту и форуму / Одг: ПИТАЊА
« послато: децембар 24, 2011, 10:14:08 поподне »
А тема представљање?

34
Корида 1990 / Одг: Korida old school
« послато: децембар 24, 2011, 09:24:25 поподне »
Цитат: CANARYS
Ево нашао сам времена да напишем нешто о историји Детелинаре и групе Canarys. Као и сви прави Детелинарци од малих ногу смо пратили утакмице Новог Сада. Па је тако у мом сећању , а и у сећању целе моје генерације полуфинале купа старе Југославије између Хајдука из Сплита и нашег Новог Сада када су за Хајдук играли браћа Вујовић,Сличковић,Билић...
Нови Сад је тада био стандардни друголигаш и на Детелинару су долазили Динамо из Винковаца, Слобода Тузла и други клубови који су касније били прволигаши оне Југославије. Некако тих година,средином 80-их,почиње национално освешћивање међу нама, па имамо и први инцидент у граду због туче ђака из Осјека и клинаца са Лимана коју предводи човек са Детелинаре свеже избачен из наше Доситејеве школе у неку Лиманску. Тих година свако од нас одлази у Београд на утакмице Звезде или Партизана. Тада се појавила идеја да формирамо групу која ће пратити Нови Сад.У то доба су били популарни енглески називи група па је то било логично да ми преведемо Канаринци у Canarys. То се догађа 1986.године. Правимо заставе РФК Нови Сад-Детелинара и Нови Сад FC-Canarys. Код куће смо редовно пратили Нови Сад, а од гостовања идемо у Сомбор и на Лиман. Цео град украшавамо графитима, од којих ми је најдражи на СУПУ у Краљевић Марка коју пандури ујутру крече и постављају дежурног целе ноћи да чува зид, али после две ноћи користимо тренутак непажње и опет је ту наш графит, који је стајао ту дуго. На Кабелу је било нас 30-ак , са све пиротехником, прва бакља и ватромет. Тамо затичемо неке статисте њих 15-ак са све заставама који бивају затечени нашим доласком.
Све је било ок, чак и на крају неки од њих долазе да се упознају са нама одушевљени оним што су видели.Ваљда и Војводина те године испада у другу лигу колико се ја сећам нису имали ни навијаче. Били смо присутни на оба дербија , а посебно ме одушевио онај код њих када је северна трибина била скоро до половине попуњена Детелинарцима , што старијих, што нас клинаца.Војводина те године улази у Прву лигу и постаје шампион. У том тиму је било 9 играча Новог Сада који су прешли код њих. Наравно, ми испадамо у Војвођанску лигу. И даље пратимо Нови Сад, али сад идемо и на утакмице Војводине кад долазе хрватски тимови. Па тако чекамо БББ где нас 10-ак завршава у Краљевића Марка због пегле са њима код ресторана Марина у центру. Чувене су биле наше сачекуше  на Канаринцу шинобуса са навијачома Осијека који смо редовно обасипали камењем и флашама за срећан пут. Ту је и шорка са Торцидом на железничкој станици па каменовање Осијечана код Футошке пијаце итд. да не смарам. У то доба у Новом Саду Скинхедси су се пребројавали па колико се сећам било их је укупно 32, сем њих 10-ак који су били мамини и татини синови са Лимана који су глумили лудило и шлепали се. Они су касније основали Red Firm. Тада почињу позиви за ЈНА и екипа се полако расформише. На исток долазе неки момци са Булевара које стварно не познајем. Каче заставу Savages и почињу да навијају за Нови Сад. Наши клинци које смо ми познавали ( мислим да је то претеча Кориде), дајемо обе заставе које ко зна где нестају, каче се на Savages па после не знам где.То би била прича о навијачима на Детелинари пре Кориде. Ако сам промашио неку годину или догађај стварно се извињавам јер је то било ипак пре 25 година.

Цитат: axkontra
Свака част за текст,сећам се заставе канарис и штета је што су скоро све заставе из тога периода нестале,за Савагес немам појма колико ме је мој друг упутио Савагес су носили Шешум и сиротиња кру, можда грешим  јер он неће овде ни реч да напише,а сећа се неких ствари,а Ја исто имам утисак да пре Кориде ми је неко рекао да су то неки ликови из Пк и са Булевара који су носили заставу савагес,али то је тешка магла пре више од 20 година.Покушао сам да нађем преко неког лика снимак утакмице са Детелинаре када се играла 88 одлучујућа утакмица са вошом и сигуран сам да је тада био коп застава канарис,али рекао ми је да је јако пуно тога уништено од архиве у бомбардовању телевизије и да тога вероватно више нема,а први пут чујем нешто о тој утакмици на стадиону војводине и том првом кабелу.

Цитат: DH_jimmy
Дивљи запад на Детелинари
Нед, 02/27/2011 - 21:05
фељтон | фељтон | магазин
ДНЕВНИК НОВОГ САДА ГОДИНУ ПО ГОДИНУ 11
Пише: Владимир Врговић
Као министар полиције, задужен приде и за шпијунске послове,
морао је Александар Ранковић још 1954. да наслути шта ће му се десити на Брионском пленуму 12 година касније. У складу са (декларативним) ставом државног врха да се улице не називају по живим личностима, новосадска Ранковићева је преименована у Народних хероја, а Кардељева у Булевар револуције. Ова прокламација, ипак, није важила за Тита и Кардеља, који је свој сокак добио, истина не опет у центру, већ на периферијском насељу Адице. Касније је припао Бранку Ћопићу.
Због повећаног интересовање за биоскопске представе, стваране су велике гужве при куповини карата, па је повремено и милиција тешко успевала да одржи ред. Новосађани су годишње просечно гледали 16 филмова или 1,3 месечно, мада су улазнице почетком 1954. поскупеле са 2 на 3 динара. Далекосежна је била та одлука градске управе да се разлика наредних година уплаћује фонду за комуналну изградњу разних квартова.
Да пројектује канализациону мрежу Новог Сада, коју је већ користило око 86.000 становника, стигао је из Берлина експерт др инжењер Ото Шефенфелд.
На Каменичкој ади (данашњем Рибарцу), која је тада стварно била острво, формиран је прави мали град од сојеница, али његови шорови, како нису били на удару идеологије, добијали су примерене и романтичне називе: Смуђева, Сомова, Штукина, Деверикина улица и Шарански трг.
Житељи 92 куће у дивљем насељу Шангар почели су страховати за своју будућност када су урбанисти најавили да ће им рушити домове. Чим се подигао ниво Дунава, до града су се могли превести једино чамцима.
У болницу и домове здравља масовно су довожени људи отровани нехигијенски произведеним или транспортованим овчијим сиром: на Футошкој пијаци га је пазарило 20, а Рибљој чак 53 пацијента.
Како је у недељу 15. августа температура скочила на 37 степени, по плажама се хладило чак 15.000 грађана. Међутим, често су се давили неопрезни, недељу дана касније, чак троје на Бећарцу.
Мада је било већ 15 година бајато, масовно је гледано у Народном биоскопу ремек-дело “Прохујало са вихором”. За само четири седмице продато је чак 32.000 улазница. Велика је навала била и за Фордову “Поштанску кочију”, која је истовремено приказивана у “Радничком” и “Бачкој”.
После дуго натезања, Дом ЈНА је коначно исељен из Банских двора у бивши биоскоп “Славица” и бивши хотел “Слобода”.
У “Бранко Бајић” промењено је име Кино-клуба “Славко Воркапић”, који је назван по чувеном америчком филмском теоретичару и монтажеру. Неком чистунцу из градске власти је сметало име човека који “служи капиталистичкој државе”, премда је наш земљак.
Спектакуларна је туча избила у кафани “Мексико” на Детелинари 11. августа. Изазвала ју је банда момака који су тренирали бокс и имали тетоваже с именом своје банде “Дивљи запад”. Да рашчисте неред, чак су морали да интервенишу милиционери на коњима, наоружани шмајсерима.
Хулиганство је у Новом Саду просто експлодирало 1954. Игранке су ретко пролазиле без крвавих туча, током којих су летеле столице, коришћени боксери, па и чак и ножеви. Усијаним главама жељним доказивања повод је углавном био исти – изостанак симпатије неке девојке. На Телепу је најорганизованија била, одмах након ослобођења профилисана група, упамћена као “Црна легија”. Годину-две касније формиран је и “Жути лептир”, назван по британском кримићу, првом који је после рата приказан у граду. Основани су да би обранили неотуђиво право да иду на игранке и слична дружења по територији на коју су тапију имали црнолегијаши.
У потпуној тајности почео је против њих 15. септембра процес у Општинском суду, јер је 2. јула, после игранке на “Еђшегу”, разуздани, неформални вођа групе Радивоје – Рада Славнић учинио нешто до тада незамисливо: ударцима боксером нокаутирао је двојицу милиционера. Један од њих се брзо освестио, два пута пуцао у Раду и ранио га, док му је десетак пајташа експресно похапшено.
Тужилац је у свом излагању нагласио како су црнолегијаши мирне грађане нападали, осим боксерима, великим ланцима, федерима с огромном куглом, камама и корбачима. Тужени су се грчевито бранили, а Рада, који је тада имао тек 21 годину, последњег дана саслушања прозборио је да га сви чују: “Тешко ми је”. Добио је шест година строгог затвора.
Тешко је било утврдити да ли је “Црна легија” имала и своје политичко опредељење. Није опстајао став како су проњилашевски настројени, мада је једино Рада био Србин. Причало се да је прва гарнитура групе после Резолуције ИБ правила списак неподобних грађана, очекујући долазак совјетских трупа. Наводно су ухваћени са експлозивом на дунавској долми између Бегеча и Футога.
Њихови десетковани и деморалисани наследници већ су били много мање агресивни, чак су у “феркама” често добијали тешке батине. Либерализација пасошке политике омогућила је многим уличним (анти)херојима, неколико година касније, одлазак на Запад.

ево један текст о старим временима.
извор
http://www.dnevnik.rs/node/24071

Цитат: TAURUSI RFKNS
http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/101820/Prinudjeni-da-zive-u-getu

Цитат: 8mire8
Ево нашао сам занимљив текст о историји фудбала у граду. Пазите само боје овог клуба НАК (новосадски атлетски клуб) које су жуте  :)
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Гледам по неким сајтовима кажу фирмаши како је ФКНС мађарски клуб, вероватно алудирајући на Еђшег (фк јединство) који је после другог светског рата дао терен и нестао у фузији са ФКНС и ФК Раднички. Кажем нестао јел од њега ништа није остало а од Радничког је остало име РФК...
Него пазите са ким су се они уортачили да праве стадион. Са јеврејским клубом Макаби  :twisted:
Ево текста.Са блица је преузтет из 20.7.2009.
''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Kada su pre nešto više od 100 godina prve fudbalske lopte stigle u Novi Sad, niko nije mogao da pretpostavi da će „šorloptanje“, kako su Novosađani nazivali fudbal, postati najpopularniji sport u gradu. Između dva svetska rata postojao je jak rivalitet između NAK-a i Vojvodine, pa se znalo u koje kafane smeju da uđu žuti, u koje crveno-beli, a zabeleženo je da su i svadbe propadale ako bi mlada i mladoženja dolazili iz porodica koje su navijale za različite timove.

Prema istorijskim izvorima, prvu fudbalsku loptu u grad su 1902. godine doneli Eugen Šozberger i Janko Travanj pošto su je u Pragu kupili za tri krune i šezdeset filera. Te godine srpski studenti iz Praga su osnovali i prvi klub, ali je on brzo ugašen, a to su, takođe bezuspešno, pokušali i đaci Velike srpske pravoslavne gimnazije.
- Prvi fudbalski klub koji je opstao osnovan je 1909. godine kao UTK ili Društvo novosadskih gimnastičara, a godinu dana kasnije osnovan je i NAK, odnosno Novosadski atletski klub. Sve ove klubove, navode hroničari, osnivali su Mađari, ali su, kako pokazuju izveštaji sa utakmica, u njima igrali i Srbi - priča sportski novinar Milorad Gavrilović.
U to vreme utakmice su se igrale bez posebnog sistema takmičenja. Kako je zabeleženo, prva međunarodna utakmica u gradu odigrana je na velodromu biciklističkog kluba, na mestu današnjeg Gradskog stadiona, a igrali su NAK i beogradski BSK, klubovi koji će se u Kraljevini Jugoslaviji često boriti za šampionsku titulu. Tih godina će u Novom Sadu često gostovati srpski klubovi iz Beograda, što je bio povod i čak za sukobe sa policijom.
- Koliko iz potrebe da osnuju srpski klub, a koliko iz ljubavi prema fudbalu, novosadski Srbi će osnovati i prvi srpski fudbalski klub - Vojvodinu. Mada se smatralo da je Vojvodina osnovana početkom marta 1914. godine, istražujući istorijat kluba, otkrili smo da je klub nastao još 1912. godine, pri čemu je tada u Novom Sadu gostovala i praška Slavija, od koje će Vojvodina preuzeti boje dresova. Ipak, najčešće se tvrdi da je Vojvodina osnovana dan pred utakmicu sa Šajkašom u Kovilju 6. marta 1914. godine - priča Gavrilović.
Oko FK Vojvodine pred sam početak Prvog svetskog rata okupila se uglavnom mladež Podbare i Salajke. Vojvodina onda nije imala svoj teren pa se treniralo na poljančetu „Četiri krajcare“ na kraju današnje Šumadijske ulice.
Tokom rata je sva sportska aktivnost zamrla, ali već 1919. godine svi klubovi su obnovljeni - prvo NAK i Vojvodina, a potom i jevrejski klub Juda Makabi. Igrači Vojvodine su 1920. godine dobili i boje kada se dr Uroš Čakovec vratio iz Praga i doneo komplet garnituru dresova za klub. Dresovi su bili crveno-beli sa plavom zvezdom i izgledali su isto ko dresovi praške Slavije.
Između dva svetska rata u Novom Sadu je postojalo oko 10 fudbalskih klubova, mada će glavnu reč voditi Vojvodina i NAK, kao najljući rivali. Timovi žutih i crveno-belih prvi put su se sukobili 22. juna 1919. godine, a Vojvodina je slavila sa 1:0. Rivalitet ova dva kluba bio je velik, tako da je svaki njihov susret značio mnogo više od fudbalske igre i česti su bili incidenti između pristalica ova dva kluba. Hroničari beleže da su postojale društvene granice između pristalica dva kluba - kafane su se delile na žute i crveno-bele. Zborno mesto navijača NAK-a bila je kafana „Kod Maroša“, na raskrsnici Braće Ribnikar i Futoške ulice, a Vojvodine u kafani „Ljubojevića“ u Zmaj Jovinoj ulici. Bilo je i zabeleženih slučajeva da su čak i ženidbe propadale ako bi kojim slučajem mlada i mladoženja dolazili iz porodica koje su navijale za različite timove. Ukupno, veći uspeh bar u domaćem prvenstvu je pokazao NAK, koji je sezonu 1936. godine završio na trećem mestu.
- Rivalitet između ova dva kluba je bio velik i danas teško da Novosađani mogu to da razumeju. Posle Drugog svetskog rata u najvišem rangu uglavnom je igrala samo Vojvodina, a jedino joj je donekle blizu bio Novi Sad. Gradski derbi više ne postoji, a poslednji takav održan je 1986. godine kada su u drugoj ligi zajedno igrali Vojvodina i Novi Sad. Međutim, to nije nikada bilo kao na nivou okršaja Vojvodine i NAK-a - priča Milorad Gavrilović.
FK Vojvodina je zajedno sa Juda Makabijem 1924. godine sagradila stadion na mestu gde se i danas nalazi. Prva noćna utakmica u Novom Sadu odigrana je 1933. godine protiv Olimpika iz Egipta. Osvetljenje je bilo postavljeno na bandere duž igrališta, a Vojvodina je pobedila sa 4:2.
Mada se fudbal u Novom Sadu uglavnom vrti oko Vojvodine, koja je ipak privukla i najveći broj pristalica, u gradu su se razvijali klubovi koji su tek nešto mlađi od Vojvodine. Prvenstveno treba spomenuti, drugi po jačini novosadski klub FK Novi Sad. Ovaj klub vuče korene iz Sportskog kluba „Trgovački“ iz 1921. godine i FK Radnički, osnovanog 1925. godine, od kojeg će i naslediti stadion tokom spajanja 1966. godine, kao i FK Jedinstvo (Eđšeg) sa kojim će se spojiti 1956. godine.
Pre Drugog svetskog rata u Novom Sadu je osnovana i Slavija na Sajalci, kao i Kabel koji i danas postoji, pri čemu se takmiče u nižim ligama. U Novom Sadu danas igraju i drugi klubovi poput Mladosti, Indeksa, Proletera, Borca, Crvene zvezde ili Železničara.
- Novi Sad je fudbalski grad. Kada se govori o fudbalu u Novom Sadu, uglavnom se priča o Vojvodini, naravno i sa puno razloga. Eto, Voša jedina u zemlji ima centar kao što je „Vujadin Boškov“. Mada poslednjih godina nema publike na stadionima, dovoljno je videti broj klubova koji postoji i to ne samo onih koji igraju u nižim ligama, nego i onih koji igraju mali fudbal da jasno govori da se u Novom Sadu i te kako posle sto godina i dalje igra „šorloptanje“ - kaže Gavrilović.35
Корида 1990 / Одг: Korida old school
« послато: децембар 24, 2011, 09:20:14 поподне »
Цитат: detelinara-hools
Цитат: Jova Detelinara
dao mi lik iz starije ekipe, 1991 god, bice jos slika.... ovije dana   :idea:
Цитат: detelinara-hools
Цитат: Jova Detelinara
:twisted: Evo jedne slike koju je retko ko video.... m**e, Uros, Kecman....


Цитат: axkontra

Цитат: axkontra

Цитат: axkontra36
Корида 1990 / Одг: Korida old school
« послато: децембар 24, 2011, 09:18:23 поподне »
Цитат: axkontra
Био је један занимљив догађај везан за којоте,колико сте упознати са тиме тих првих година по оснивању Кориде било је то време сталног вијања са њима ваљда су нашу генерацију толико изнервирали ониме када су нам на лиману откинули заставу да је то једноставно посатало опсесија свима који су тамо били да им се то наплати.Углавном то је била трећа утакмица са њима прошла је дакле цела та једна сезона они су били код нас  на пролеће 90 а ми код њих јесен 90,е сад су они код нас требали да дођу други пут ту је већ била урађена каква таква организација да се ту направи нека фешта.Знам да смо тада покуповали тамо неких малих димњака гомилу тамо код уба тубе је била она продавница ватромета и других срања па смо се ту опскрбили,а димњаци срање ко они плави који понекад данас ви запалите.Углавном крај се окупио али то није било време великих обезбеђења прочуло се да су којоти већ на стадиону.Славо Обадов је држао кафе гол,а његов син је био са тим лиманцима,није их било више од 20 сигурно имао сам ту срећу да будем тамо где је сада оно стовариште туда смо ми некада ишли на исток на утакмице и све сам лепо видео .Једно 50 детелинараца екипа само таква пење се на трибину кроз овај улаз на западу и трк на лиманце тог страха и сударања међу њима да сте видели бежанија у кафану не сећам се да су наши неког стигли али то је била потврда наше снаге сакрили се у кафану ко сланинари пре 2 године држи врата ,а маса жељна акције их чека.Не сећам се да ју ту нешто било можда се Ненад сећа ваљда је Обадов лично интервенисао па се смирило све.На утакмици знам да је било добро било нас је доста, добру смо димљаду направили ја сам ту несрећу имао да ми се запали димњак у уста па сам после имао красту од опекотине јако дуго.Прозивали смо их зајебавали се ,кум мој не може да нађе слику са те утакмице и то ми је јако жао видела с та димњада а он са великом сликом вука драшковића који је тада био ин а не јадо ко сад.

Цитат: nenad
Samo da dodam da smo sezonu pre tog kidanja zastave na limanu bili u gostima protiv kabela nas 20-ak.Jesenji deo sezone a na prolecnom su oni dosli na detelinu u velikom broju (pise da smo nastali posle toga).Bilo je nas 20-ak sa zastavama rfk novi sad i savages.Bio je M i ekipa sa bulevara i T i ja i jos par ljudi sa deteline.Bilo je opusteno bez sudara sa njima.Bili su i oni prisutni ali njih 10-ak i jedna zastava.Tada smo na limanu palili dimnjake,navijali i posle se vracali opusteno.T i ja smo se sami vratili.
Ta utakmica o kojoj ti pricas(kada su se sakrili u kafanu) je bila prva gde smo se organizovali do jaja.Skupili smo pare i te dimnjake smo kupili od vojnika u atomcu.HAHA secam se tebe se crvenim dimnjakom u ustima i krastama.Kada smo kupili dimnjake ja sam testirao jedan u wc-u u stanu pa su komsije zvale vatrogasce.Kojote smo navatali kod rampe njih 5-6 i izmaltetirali a pre tekme smo pretrcali nas nekoliko teren a oni su se spustili sa zapada u kafanu pa je razbieno staklo na vratima od kafane.Medju njima je bio i sin od vlasnika.Deset godin posle toga mi je pricao da su se usrali zivi i da su molili pandure da ih odvezu na liman.

Цитат: nenad
Prvo organizovano okupljanje na tribini na Detelinari se desilo otprilike 87 ili 88 god.Momci koji su ziveli preko p**a stadiona su se organizovali i napravili grupu canarys.Bilo ih je jaok malo,imali su jedan trasparent ali je to bio pocetak.Protiv Spartaka su napravili prvi ozbiljniji incindent na Detelini i prvu navijacku tucu.Poznati su i po tome sto su isarali ceo grad grafitima canarys.To je trajalo oko 2 god i prestali su da prate FKNS a na tribinama smo ostali mi klinci od 12 god.Sledila je sezona na kojoj smo bili samo mi klinci bez zastava,pirotehnike i ostalih navijackih sredstava.Prekretnica je nastala kada je tempo objavio ,u tribini navijaca,pismo navijaca FKNS gde je pisalo kako nas ima 300 i mnogo drugih izmisljotina.Pisalo je da se zovemo Y.H.B(zuti huligani momci).Ta glupost od pisma nije prosla ne zapazena i vec na sledecu utakmicu dolazi ekipa sa bulevara.Tu pocinje prva ozbiljnija organizacija (prave se bubnjevi,kupuju dimnjaci i siju se prve zastave rfk Novi Sad i Savages) i prva gostovanja(Becej i liman na kabel).Te sezone kada su kojoti dosli kod nas u velikom broju pa posle te tekme ispred tombole se nas par dogovara da napravimo Koridu.Posle toga je napravljen dogovor sa komisionom viktorija i sasivena je prva zastava(plava podloga sa zutim slovima.Na mitingu vuka na spensu P i ja krademo veliki cetnicki amblem i pravi se druga zastava sa tim amblemom u sredini(zuta podloga sa plavim slovima).Prva zastava je imala premojeru na limanu kada su e skinuli kojoti sa ograde.

Цитат: axkontra


Ја мислим да је ова слика са премијере заставе,колико се сећам сликао је тибика онај гробар и овде смо упалили прве бакље за кориду иначе тимина роба ,имали смо везу на северу преко спорт машина,мада сад када кажеш можда је тамо на лиману била премијера не знам тачно па ос када је онда ова слика.Ту су били и неки клинци из бачке тополе неки мађарчићи е ми 7 разред,а они 6 У их је мало измалтретирао узео им вођи шал ми им показали бакље они се шокирали још увек се сећам оног мађарског изговора када каже у чуду бакље.

вид тог отимања за бакљу тог усхићења

Цитат: millwall
Цитат: detelinara-hools
Сећам се утакмице кад је Нови Сад играо са Балканом из бг
Био сам на истоку,пошто Корида тад није била на текми..
Седео сам поред мораче...
Сећам се доласка Шумара и дивљања њиховог на стадиону...
Мокијев коментар је био следећи:Где су ови наши навијачи да им се најебу маме Београдске...
Знам да се после текме окупило пар људи али нису напали шумаре....
А ти Шумари продају причу својим млађима како су нас јурили по Детелини...

Bio je jedan duzi period kad se nije pratio Novi Sad,ali je Detelinara tada bas akcijala po gradu i bila ubedljivo najjaca.Ne mogu tacno ni da se setim toga sa Sumarima,nesto mi se javlja kroz maglu.jedno je sigurno,nikog oni nisu jurili po Detelini.U tom nekom periodu je bila i ona utakmica sa cini mi se Zvezdarom.Dosao ih je pun autobus i bila je bas dobra ekipa posto sam bio blizu njih.odmah na ulazu su se potukli sa milicijom i upali na gurku.na tribini su imali ekstra tucu sa pandurima,bas dobro nabadanje.tada sa istoka gradu preskacu M..e i jos par ljudi i krecu prema zapadu.tu ulecu i panduri,M..e uzima loptu i suta na gol.posle se lagano vraca na istok.a ovi beogradjani se i dalje peglaju sa pandurima.onda ih zandari izvode sa stadiona i stize im bus tu kod pajinog ducana.i kako su prisli busevima,masa istrcava izmedju zgrada i zalece se na njih.sve je to bilo kratkog daha jer su panduri razjurili jedne i druge.M..e se sa ogromnom motkom zaleteo na njihovog glavnog lika,ali su ga panduri sprecili.tada se i Nenad pojavljuje i sam krece prema Sumarima ali koliko se secam onaj pandur R.......c ga vraca nazad.jbg tad su panduri iz te stanice na Detelinari znali svakog poimence i ko gde zivi....tako da nije bila zajebancija.kazem tad je Detelinara bila u zenitu snage,tuce svaki dan,odlasci u druge delove grada...,ali iz ne znam kog razloga ljudi su malo zapostavili Novi Sad.

Цитат: axkontra
Ајао није ваљда да смо све испричали шта је било.Често се сетим краја из тог периода ала је био мрачан свака част,буквално светла нигде,јел се сетите ви када оне топлане где је сада црква како је то све некад било  ,како бре нема слика краја из тог периода све је другачије него сад.Баш када смо били клинци тада су главна окупљана била у Тозиној и дан данас се сећам пуних трибина ноћу до јаја,сва омладина тамо кастролци мотораши турирају оне апне то је време оне велике туче са новим насељем.Али ту негде када смо ми стасали већ је сва маса прешла на нову детелину колико је само локала уништила маса вероватно све и један у оној линији од ВМ до гринета заједно са французом.Не знам како увек без пара,а увек се напијемо не зна нико како и у град где је већ одредиште сви заједно.Најчешће се сетим оних одлазака на Ђаву.Кортео кроз цео град наше песме кроз дунавски па на мост.Сећам се онај један пут то је баш била нека болесна сцена .... је витлао пиштољем код Милетића док смо ишли и групу напред стартује мурија нису га ни сконтали и ту је она чувена сцена са лазом циганом.Доватио га се пандур за тетку лаки по цигански "то је моја кожа могу на лице паука да истетовирам шта те брига" и унесе му се у фацу овај њему шамар а овај ко брусли уноси се поново у фацу са истим речима мислим да је попио једно 5 комада,ајде ту прођемо некако даље и на мост,а нас хаос пуно бар 100,150 са све рибама из краја одужили се преко целог моста С онако мали вукао неку мочугу ко неки паристоријски човек и на крају моста марица(нешто мислим да је ненада ту ошамарио неки шипац Ћуфи ако је то тада било) и они нас када су чули одкале смо ајде назад и ми лагано назад једни лево једни десно као да их зајебемо и сви се послагали испод моста на онај зид.И наравно нас провале осветле марицом каква бежанија падају рибе у штиклама разлаз тотални вијали нас по том целом крају са све појачањем,рибе трпали у марице на крају смо на ђаву дошли преко Жежељовог моста прљави ко свиње али смо прошли.Ту је увек била нека акција туча мали милион,једног викенда сећам се да је била баш добра верка једног старијег детелинарца и Чоде нисам имао представу да је овај наш тако јак добио га је.Сећам се добро једне сцене када смо ишли кући тада су са нам били они гробари тутањ сити на ђави када су се из зајебанције побили П и М и а зајебанција је мало слабије од праве туче и нека жена подно степеница изађе на прозор и као не туците се,а М рукама и главом разбије јој прозор и до доле трћи преко кола урлајући сећам се да су ови београђани констатовали имамо ми лудака овај је превазишао и њих.

Цитат: millwall
Цитат: axkontra
http://img390.imageshack.us/img390/3420/111f.jpg

Можда нешто о овоме,односи се на доњу слику из августа 96

Ajde da napisem ukratko.taj dan su igrali Becej i Mura u Novom Sadu i mislim je je to bila prva tekma izmedju klubovi bivse jugoslavije.ocekivao se dolazak slovenaca a i nesto slaninari i bekrije nisu bili u najboljim odnosima,najavljivao se okrasj.nas par sa deteline je krenulo na tu tekmu i vec u blizini stadiona smo skontali da ima puno beogradjana.kod spensa nam prilazi grupa od nekih 15-ak uglavnom radovaca i tu krene neka bezveze prica jer su mislili da smo slaninari.i kao hocete se danas tuci sa becejcima....i onda jedan pita a jel smete vi sa nama beogradjanima i mi naravno smeli,al nailaze panduri i tu se smiri sve.al kao videcemo se posle.posle 15-ak minuta nailazi nenad i tu kupimo V..a sa telepa kojeg su pandiri cimali zbog napada na neke slovence....skupili se novosadjani,sa druge strane ti radovci ili sta su vec i bekrije i krece tuca.i to su panduri prekidali u par navrata,a jedan radovac u beloj atlet majici se bas pokazao.on se nekoliko p**a sam zatrcavao i to uvek nadje put da izbegne pandure.i taman izbije tuca,ulecu panduri i biju novosadjane,a ove ne diraju...uglavnom na stadionu su ti likovi i becejci stajali na istoku kod ulaza a mi im se montirali blizu.i tu je jedno poluvreme non stop bilo tuca.u jdnom naletu smo ih bas odvalili,a taj radovac se iskrao i odozgo se sam sjurio na nas.i tu je dobio po picki i ispao mu je sat koji je mislim V...c maznuo.Uglavnom,to je jedna od mnogih tuca koje slaninari prisvajaju a odradio im je neko drugi.ovog p**a detelinarci i telepcani uglavnom a od firme se secam samo G..e sa grbavice koji se dobro pokazao.a moglo bi mnogo prica i gostovanja da se isprica gde su detelinarci,telepcani i marva odradili posao koji je firma posle pripisala sebi

Цитат: nenad
Цитат: axkontra
На тој утакмици са Радничким се нисмо ни скупили,колико знам тих пар другара што је било код паје су Крагујевчани гађали воћем позајмљеним из пајиног дућана не јако него чисто су пказивали каква су сила њих 350 у 7 аутобуса код нас а нас нигде сећам да је тад нас једно 15 било на авијације код Б на неком котлићу и нисмо се много узрујали што нам 350 гостију тумара крајем.

Ево и неке представке којота

Да, Којоти су основани почетком 90их, баш са именом Којоти.Ту је било доста добрих дешавања.Тада Корида Нови Сад није ни постојала, одлазило је око 200 Којота на деталнару, касније настаје Корида и те 2 групе постају највећи ривали.Било је обрачуна, падања застава са обе стране итд.Први вођа је био покојни Текеши, лик који је био полу Јапанац и полу Србин, веома зајебан лик, цео град је знао за њега и данас верујем да се старији ликови сећају те особе.
И Инвалиди су били давно на Кабелу ако неког има овде да потврди ту информацију било би добро.
Годинама касније када смо играли 2 лигу (када је 2 лига била подељена на 4 дела), дошли су и Индијанци из Петровграда, ту је била занимљива утакмица, око 100 Којота, изенешена застава Индијанаца, упаљено доста бакљи и наши први ликови ухапшени због тога.
Тада је важило да Лимански панкери дођу недељом на Кабел и брљаве, има људи данас по познатим бендовима који су стајали некада нашој трибини.Били су познати по чувеној застави "ЗГУЗА", која је била и на мондијалу `98 у Француској.Један лик и има тетоважу којота (никако да га ухватимо да га сликамо), што говори колико су тада људи били у трипу.
Од 98-99 година до данас, гудра је појела Лиман, 90% Лимана је Фирма а сваки Лиманац осећа нешто према Кабелу, клубу који је мање-више познат.Ова моја генерација је покушала нешто што никоме није успело, да створимо екипу која ће бити редовна кући и на гостовањима, али ни ми, на жалост, то нисмо успели.Иза себе смо оставили ривалство са Салајком , прва група која је била у Сремској Каменици, изубили смо једну заставу (један од разлога лоше ситуације у групи) а скинули једну другу једној мало већој групи (то нека остане тајна до даљнег), оставили смо гомилу гостовања по селима, доста пиротехнике на домаћим утакмицама, и веома лепе шалове, дуксеве, мајице, мале заставе, барјаке итд..
Надамо се да ће неке нова генерација опет нешто покушати кад тад, а ми ћемо их скроз подржати!

А тај споменути покојни  јапанац колико су га само пута вијали ови наши сећам се једног занимљивог догађаја  у оном тунелу од суда према факлутетима ваљда смо ишли у парадизо и  Ђ га сконта викне јапанац овај се окрене чујеш само на курац и трк за њим покој му души будистичкој.

Pokojni Japanac je bio ok momak
Prvo sam ga iznabadao pa smo bili dobri posle.Jeste on bio medju njima neko mudo ali nije bio nikakav vodja.I on je bio medju onima sto su se krili u kafani kod obadova ali kada smo pretrcali teren i krenuli na njih bas je on ostao i promasio sam ga ciglom i razbio staklo na kafani pa je obadov popizdeo posle.
Uglavnom nismo stoka, decko se ubio  i pokoj mu dusi

37
Корида 1990 / Одг: Korida old school
« послато: децембар 24, 2011, 09:05:51 поподне »
Цитат: nenad
Evo jos jedno putovanje ekipe sa deteline.Nije igrao FKNS ali je zezanje bilo do jaja.Put u Budimpestu 2000g.Poslednje gostovanje na kom se skupila cela stara ekipa.Vojvodina je platila 5 buseva za pestu a u 4,5 su bili ljudi koji ne navijaju za vojvodinu.Kada smo dosli do hotel parka odakle se polazilo ,zandari su se krstili i govorili neka je bog madjarima u pomoci.Nas 20 iz kraja smo izabrali sebi bus i seli u zadnju polovinu.Islo se na lazne pasose,na tudje pasose i bez pasosa.Na granici su neki cucali ispod nogu nazad da carinik ne vidi.Provaljen je  samo M jer je isao natudj pasos i na slici je imao 30 kg manje.Cariniku je rekao da se slikao kada je bio navucen i da se sada skinuo.Ovaj je prevrnuo ocima i pustio ga da predje granicu.Na prvom stajanju u djarmi je stradala pumpa a bogami i neki bugari su ostali bez sony kamere i canon aparata.Kada smo stigli u pestu razbili smo se na male grupe po 3 i krenuli u "obilazak".Najaca je scena kada smo se setali nas trojica i gde god se okrenemo nasi prave stetu.Zaustavim madjara da ga pitam za burger king a iza ledja protrcava D i za njim neka madjarica kuka da je opljackana.Zezali smo se i blejali po gradu i snimali se kamerom kada smo se svi iz kraja sreli od jednom na glavnom trgu.Tu nam je prisao lik sa limana i rekao da u obliznjem kaficu sede BBB (dan ranije je igrao dinamo).Prisli smo im i odmah im je sevnula u vugla puna flasa viskija.I pored toga sto ih je bilo samo 5 u pocetku su se dobro drzali i sve vreme su nam psovali srpsku majku. Dok su mogli da govore.Polupali smo njih i ceo taj kafic i dobar deo trga.Nije to snimljeno jer se DJ umesao u fight umesto da snima.Skinuli smo dres hrvatske reprezentacije kao trofej. Oko nas je bio pun trg Japanaca,madjara i svi u cudu.TA akcija je uzbunila madjarske drotove i za 15 min su zatvorili centar i hapsili sve koji pricaju Srpski.Od nas je pao samo F i ostao je 3 dana.Ja sam prosao kao novinar zbog kamere a i drugi su se snasli.Krenuli smo ka busevima jer se tekma igrala na nekom stadionu 10km od peste.Tu oko buseva je bilo frke sa obezbedjenjem kineske pijace ali to sa nama sa deteline nije imalo veze.Ispred stadiona je bilo pokusaja madjarskih navijaca da se zalete ali su odustali na vreme.U drugom poluvremenu nas 20 pravimo kop M uzima bubanj i cela tribina 300 ljudi navijaju 45 min.Jedno od najboljih navijanja od kada se navija u NS-u.U povratku dobijamo pratnju od zandara kao da je tito dosao ali na izlazu iz budimpeste vidimo 4 lika sa limana i zaustavljamo samo nas bus da oni udju.Tu krecu zandari da talasaju i krece carka sa njima.Palicom od bubnja im razbijamo staklo na kolima i pocinje nabadanje na zadnjim vratima od busa.Na prednja uspevaju da udju i privode A i on im na tecnom engleskom objasnjava NOT JA,NOT JA.Pustaju ga i vracamo se za Srbiju uz jos jednu akrobaciju na granici da prodju ovi bez pasosa.
Epilog : uhapseno 27 ljudi iz NS-a ali samo F sa Deteline.
Hrvate tukli MI sa deteline
Krali i pavili stetu MI sa deteline
Sa zandarima se nabadali MI sa deteline
Napravili kop i terali 300 ljudi da vicu 45min  MI sa deteline
Na forumu BBB je pisalo da im je stradala jedna od vidjenijih ekipa sa dubrave
Цитат: axkontra
Не видим разлог да се ишта пребацује било где зашто би се било ко стидео своје историје ово што је написано треба да буде доступно свима јер то је некад било а садашње болесно време нека не буде тема на овом топику, уздржите се од писања о актуелним стварима и то је то.Нека ово буде посвећено свим Детелинарцима који су покренули клицу онога чега сте ви млађи данас део. Већ више пута је речено да сте по неким стварима превазишли екипу са почетка,али то прошло време за нас који смо тада били део тога има велику драж , зар не видете са којим жаром се Ненад вратио у младост када је та екипа буквално жарила и палила градом,а исто се односи и на мене или авијацију, немојте сметнути са ума да смо ми тада били деца буквално а опет лудорије те екипе се и данас препричавају.Није то нека пребогата прича која се односи на Кориду ако погледате гостовања,али ако већ нисмо ишли на гостовања у већој мери увек се маса окупљала када било ко долази на детелину крај је био светиња и нико ни у сну није био добродошао.Није то време мобилних телефона него један код сајма види непријатеља трчи дијагонала шири се ко свињски грип само момци истрачавају из улаза преко нове,уметничке,плоче ,ђулике и док се ови довуку до стадиона испред стадиона их чека екипа жељна игре.Тако једном када смо играли са Чуком само се проширило стигло 50 београђана до краја утакмице ту су били и кримоси из гаје а не само цела Детелинара.У то време се једноставно харало градом где смо ми долазили та места су пропадала јер ко може да преживи излазак 100 детелинараца  на једном месту схватате цела генерација сваки викенд сви заједно па ко је то могао преживети они јадници што су основали којоте па ја не знам Ненад и његови дугари колико пута су их испичкали ваљда зато данас којоти и не постоје.
Цитат: millwall
Da se nadovezem na taj dnevnikov turnir.ta tuca ispred hale se prosirila po putu i parkingu i bila je prilicno dobra.Kako je samo prstalo po kolima.U jednom trenutku mi peglamo nekog matorog kod ulaza u halu,a preko p**a vidim dve najjace scene.dvojica nasih peglaju nekog kod kola a Nenad mislim sedi opusteno na krovu kola i gazi ga po glavi.SAmo su mu pivo i pljuga falili.ako nije bio on nek me ispravi.I onda u jednom trenutku vidis P... koji se zalece skace na haubu,krov i sa krova leti nekom tipu na ledja.Spektakularno!!!Kad su videli da ce im sinovi stradati,jos par matoraca sa limana pretrcava put i negde na polovini p**a ona cudna ekipa iz niskogradnje ih upropasti nekim cigletinama.Niskogradnja u to vreme nije prastala;)G... i Š.... su jos 2 matorca odvalili na travnatom terenu sajmista...Tad su batine dobili svi ti momci sto su igrali,njihovi simpatizeri,ocevi....sira rodbina ozbiljno izvredjana:)....
Ajde Raki (Nenad) raspisi se,najupuceniji si
Цитат: nenad
Prvo gostovanje gde nam je klub dao bus je u Backoj Topoli (jesen 91).
Skupili smo se ispred stadiona nas 20-ak i krenuli busom sa igracima.Ocekivali smo sudar sa domcim navijacima jer su u to vreme oni pisali u tempu u rublici tribina navijaca.Stigli smo par sati pre tekme i krenuli smo odmah u stetu po gradu.Orobili smo neke prodavnice u okolini stadiona i neke ljude sto su prodavali lubenice.Preskocili smo ogradu bazena i tamo se kupali i grudvali lubenicama do pocetka utakmice.Na tekmi je bilo standardno dobro i stadion je bio pun.U to vreme su svi stadioni uglavnom bili puni.NJihovi navijaci su se pojavili pred kraj poluvremena i zapaili par dimnjaka i nestali.Na poluvremenu smo i mi izasli sa stadiona i krenuli da ih lovimo po gradu.Odmah ispred stadiona smo naleteli na par njih i jednom je slomljen nos.Pole toga na nasu tribinu ulecu zandari i krece nevidjeno maltretiranje.Izbacili su nas sa stadiona i poredjali ispred busa.Tu su doveli tog sto mu je polomnjen nos da prepozna nekog.Uhapsili su trojicu od nas a ostale su drzali tu ispred busa narednih 2 sata.Kada su se igraci vratili i hteli da krenu busom za ns nastala je prepirka jer mi nismo hteli da idemo bez te trojice.Tada je direktor kluba Moki rekao vozacu da vozi u sup i da ce probati da izvuce uhapsene.Ispred stane milicije smo cekali oko 45 min i slusali krike iznutra.Moraca je uspeo da izvuce tu trojicu i rekao da nikada  vise nece obezbediti bus za nas.
Цитат: millwall
Цитат: nenad
Prorado je ciganima kompleks sto je ta zastava bila na odbojci Vojvodina-Sisily kada je prvi put u NS-u navijalo 10000 ljudi u spensu.Najveca utakmica u ns-u u zadnjih 30 god.Krenuli su posle nesto da talasaju na tekmi vosa-zvezda da bi pred kraj izbila dobra tuca.Peglali smo se sigurno 10 min i bilo je povuci potegni ali zastava je ostala nasa.Inace na istoj toj utakmici ali na drugoj tribini (gde su slaninari) izbila je tuca izmedju par momaka sa deteline i slaninara.Epilog je bio da smo sledece nedelje otisli sa 4-5 automobila ispred stadiona gde su se oni skupljali da idu u ZR i koga smo stigli poslali smo u bolnicu.U ZR nisu otisli jer nisu smeli da se vrate do autobusa a nekoliko hrabrih(sporih) i dan danas ima posledice.
Bio sam na obe utakmice.Na ovoj prvoj gde su beogradjani hteli da uzmu zastavu je bilo prilicno naelektrisano.na nesrecu,ja sam u trenutku njihovog zaletanja otisao do jednog drugara sa klise da mu se javiim i tu samo pobrao neki polunokaut od jednog iz starije ciganske ekipe.uglavnom neki indijanci sa maramama na glavi su se zaleteli i poceli da se peglaju sa nama,cak su i nekog momka u vojnickoj uniformi napali i onda se taj matori popeo gore i oborio me.tada vidim dole nase kako se klepaju sa njima i B....koji u jednoj ruci drzi kesu lepka a drugom tuce nekog beogradjanina i to toliko sporo ga udara da bi svako normalan u tom jednom zamahu napravio 24 eskivaze,ali B.... je odlikovala preciznost pa je svaki udarac pogodi:)Tad ulecu panduri,ja strcavam dole gde Nenad vec skida zastavu sa ograde,utakmica se zavrsila,odlazimo kod Nenadovog oca u stan da ostavimo zastavu i vracamo se nazad ispred stadiona...
Sto se tice ove druge utakmice..na poluvremenu Vosa/Zvezda nas jedno 7,8 odlazimo kod slaninara na tribinu i malo ih provociramo.pevamo pesme o beogradu,ofki,raduu,zvezdi,partizanu......U... se penje na ogradu i zove Lerinca koji je tad igrao u Vosi,kao Leo Majstore...ovaj prilazi kao da otpozdravi,U... ga iznapusava...Vidimo polako da se slaninari nesto grupisu i da im nije jasno ko smo sad mi.U to Zvezda daje gol i mi svi skacemo,pevamo ciganske pesme,provociramo do maksimuma.tad neka ekipa novosadskih grobara staje blizu nas,ali nista ne rade.tacnije sa nekima smo se znali.Mi smo bili sve bezobrazniji i videlo se da ce ovi pokusati da nas napadnu.odjednom,vidimo da se skoro ceo kop slaninara sjurio dole i da je neka tuca u pitanju.Vidimo da nema U... sa nama i skontamo da je on u pitanju.Svi smo se sjurili dole i pocnemo da ih svlacimo sa U.... i udaramo.Najsmesnije sto U.... nista nisu ni uradili,cak nisu uspeli ni da ga sruse..ulecu panduri,nas malo nalupaju,slaninare oteraju...i kao ostacete na tribini ali ako napravite jos jedno sranje uhapsicemo vas.E sad U... ne mozes smiriti,on im preti odozo,hoce da se bije jos.nas stavili sa strane,kod ulaza,a slaninare odvojili od nas.posle 5 min mi krenemo opet da zajebavamo,prilaze neki grobari,dosli kao da pricaju i jedan na kurvaka udari D...... i tu krene kratka tuca.panduri pocnu da nas biju i izbace nas napolje.prvo smo kontali da ih zaspemo kamenjem,al kao aj necemo,moze neko neduzan da strada.U....ode do kola i uzme cekic.nadjemo se sa jos par nasih i raspodelimo se na par mesta i cekamo ih.ja sam konkretno sa par nasih bio kod maksima.odjednom vidim kako U... i P... trce i kako U... udara tipa u glavu.mislim da ga je cekicem dokacio.par slaninara su hvlatili i ubacili u kola.....Posle je U... isao da je bije sa jednim grobarom na ferku i dobio ga je.a D.... je nedelju dana kasnije naso onog sto ga je na kurvaka udario i upropastio ga.znam da je cuvao maramicu kojom je brisao krv taj dan na utakmici i kad je tog tip polomio,dok je lezao,bacio mu je tu istu da se brise.kakav filmski momenat,haha.Nisam bio kad ste ih tukli pred put za ZR,ali koliko sam cuo debeli F... je najgore prosao
Цитат: nenad
Evo jos jedna od akcija ekipe iz kraja.
Ispred kontrasta se C zakacio sa nekom ekipom iz pariskih komuna i dobio je noz u ledja.Posle toga je bio u kamenici u bolnici i ostao je ziv na prco kevu.Sledece vece smo se skupili u djuliki i stvarno je dosla cela detelina.Razbili smo se u grupe po 3-4 coveka i krenuli smo u PK.Oni su nas ocekivali i postavili su klince da budu na zipu i kada nas vide da jave.Cim smo presli rumenacku ulicu i usli u PK, naleteli smo na njih par i odradili ih na brzinu jer smo zurili u kafic(studio) gde su se oni skupili.Nas par smo se popeli uz stepenice i usli u studio a tamo je bilo njh 30-ak.Odmah je jedan od njih prisao i poceo pricu kako to sve treba da se zaboravi.Sao smo se nasmejali i diplomati je pukla bejzbolka o glavu.Zecevima iz pk je to bio signal da potrce ka wc-u ali je samo par srecnika uspelo da se zakljuca a ostali su se poredjali uza zid. Tada je nastao pakao u studiju.Razbijali smo njih,poker aparate,konobaricu,izlozeno pice,stakla na lokalu itd.Posle 5 min od lokala nije ostalo nista a oni su ostali da leze u krvi.Scena je bilo kao u video igrici.Oni stoje uza zid a mi ih resetamo bilijarskim kuglama pa kada neko padne finisiramo ga bezbolnim palicama.Sutra dan smo se videli u sup-u a oni su lzgledali kao partizani na neretvi.U zavojima i u gipsu.Svi su dali izjave u sup-u da smo mi dosli jer je jedan njihov ubo nozem jednog naseg i tako su tom njihovom napravili problem.
Posle ove akcije se studio se zatvorio ali je nastao cuveni pozdrav "pozdravio te delca ajde sad 20 sklekova"38
Корида 1990 / Одг: Korida old school
« послато: децембар 24, 2011, 08:59:29 поподне »
Цитат: Avijacija
Pošto sam i ja u to vreme bio aktivan navijački da i ja napišem nešto iz tog perioda.
Ta zastava Čete je pala 1993. Ti Čačani se nisu ništa ni bunili, bilo nas je više ćutali su i na tribini im je uzeta zastava. Kasnije je nošena na utakmice Vojvodine (ne treba kriti da smo tada gotovo svi išli sa slaninarima na gotovo sva gostovanja i kući na sve bitnije tekme). Posle su koliko se sećam R***** i T*** odšili slova i hteli da naprave zastavu DETELINARA koju bi mi svi nosili na Vošu. Nikada nije napravljena a gde je posle završilo to crveno platno ne znam, samo znam ni da ti telepski cigani nisu napravili nikakvu zastavu.
Zastavu RS CLAN je uzeo Mali Pele (slaninar) na utakmici Vojvodina-Zvezda 1992. skinuo sa ograde. Ta zastava nema nikakve veze sa nama iako smo bili na toj utakmici.
1992. na toj kup utakmici sa Parizanom opet je taj Mali Pele posle tekme pocepao deo grobarske zastave NAVIJAČI IZ ĐURĐEVA, a ne zastavu Žednik. Na toj utakmici je kod Grobara bila i naša prva zastava KORIDA koju su Č*** i T*** noslili u Zrenjanin gde im je uzeta. Tu zastavu je 1996. T*** koji je tada još bio Grobar vratio preko tih koji su im i uzeli i posle toga je bila na nekim našim utakmicama.
Cigansku zastavu MIRIJEVO 1996. na kup utakmici, odnosno zadnja dva slova VO, je pocepao T*** (ajde da ga nazovem MALI kao što smo ga i tada zvali da ne dođe do zabune jer dvojica T*** su bili aktivni), inače ta zastava je u to vreme nošena na sve utakmice Zvezde, imala je težinu. Mislim da je taj deo zastave ciganima vratio Miša sa Bulevara, jedan od ljudi koji je napravio našu zastavu SAVAGES.
Koliko se sećam Marincima i navijačima Obilića nije nikad pala zastava od nas, ako grešim izvinjavam se neka me neko ispravi.
Uzeli smo još 1990/91. navijačima BSK-a iz Batajnice neku italijansku zastavu, u stvari oni su je zaboravili na tribini. Imali su neku frku sa murijom zbog dimnjaka, murija ih je izbacila sa stadiona a mi samo pokupili.
Kojotima su pale sve zastave mislim u sezoni 1999/2000. na Detelinari.
To je to ako se setim još nešto napisaću.
Цитат: nenad
U zivotu mi nije palo na pamet da odsivam slova i da pravim zastavu koju bi nosili na vojvodinu.Cete cacak je zavrsila kod V... na telepu za neku kintu i trebala je od nje da se pravi ciganska zastava.Rs clan je pocepana sa ograde ciganima i jeste M... dosao da je trazi nazad ali je vec bila iscepana.Ovo za zednik ili djurdjevo si verovatno u pravu jer se ne secam bas najbolje.Bio sam uhapsen na toj tekmi.Blue marunes je pala dok korida nije postojala kao ni savages.Druga liga zapad recimo 89 god kada je ekipa iz belih kula preko p**a stadiona napravila prvu ozbiljnu pizdariju na utakmicama fkns. Zastava fk obilic je pala otprilike 93 i odmah je zapaljena.Bilo ih je mozda 5-6 i nisu se nesto bunili.Kojotima smo uzeli zastave na ulazu u zapadnu tribnu i to tako sto smo ih odrali od batina.Bukvalno su govorili "uzmite zastave i nemoj te nas dirati".
Ako si bio aktivan od pocetka napisi nesto o gostovanjima u Brckom,Indjiji,Backoj Topoli,Sapcu itd. Bila su to prava gostovanja i ima tu o cemu da se prica.Pogotovo Indjija i prekid i tuca sa celim stadionom i vijanje po gradu.
Zaboravio sam da kazem da niko ali NIKO od nas sa pocetka nije navijao za Vojvodinu.Isli smo na gostovanja sa njima i to bi izgledalo otprilike ovako:Odemo na voz ili buseve sa njima pa im pokupimo kintu koliko ko ima pa stignemo u drugi grad i napravimo MI neku akciju kradje,tuce i sl pa na gostujucoj tribini se zezamo ( cepamo slaninarima karte za voz jer ne pevaju jako ).Sve usvemu radili smo sta nam je volja.Poslednja tekma gde smo isli organizovano sa njima je Budimpesta.Dok su njih maltretirali madjari iz obezbedjenja kineske pijace mi smo tukli hrvate(dinamo igrao dan ranije) i krali i zezali se po Pesti.Imao sam snimnjeno na kameri celo to zezanje sem te tuce sa BBB jer DJ.. koji je trebao da snima nije mogao da izdrzi da se ne kida sa ustasama
Uglavnom niko nije nikada navijao za Vosu
Цитат: Mrznja wins
брате ово сд испадне да су сви старији детелинарци били фирмаши!!

vidi brate do pre 5god. je bilo najnormalnije da se posecuju utakmice vojvodine prvo jer je bilo dosta interesantnih protivnika i onda se te utakmice koristilie za sukob sa njihovim navijacima,tako npr. na tuci gde se firma hvali njihovom sukobom sa marincima na spensu postoji i snimak bilo je svih navijaca i samo mali deo slaninara koji su se prvi povukli sem jednog,dok smo mi ostali(cigani grobari)ostajali u prvim redu, pa su tako ti isti firmasi trazili od nas pomoc(detelinaraca) kad su zemunci vrsili "invaziju"na novi sad sto smo mi odbili jer je vec tada situacija pocela da se menja, iako je bilo individualnih ucesnika detelinaraca a i drugih ljudi koji ne navijaju za vojvodi.
doslo je drugo vreme, ti marginalni firmasi su probali da uzimaju velike zalogaje a zubici im jos nisu narasli,pa otuda potice sva ova mrznja prema njima,sto je i rezultiralo da smo ih dva p**a prebili u zadnje vreme( na basketu i kod naseg stadiona kad je igrana prijateljska sa borcem iz B.L)
jedno je sigurno da su pickice koje izvrcu sve i svasta,internet um je glavno oruzije,a ledja LSV i ostala autonomaska gamad.
Цитат: Mrznja wins
zaboravih da dodam da na nasoj detelini nema firmasa i nije ih ni bilo tj. ti koji su to  bili totalno su nevazni kao sto je gore to i pomenuto
Цитат: nenad
Jedno od najacih gostovanja je bilo u Indjiji 91. Isli smo vozom nas 20-ak iz kraja.To nam je bila najveca prednost sto smo se svi znali ceo zivot i druzili se non stop a ne kao u vecini slucajeva kod drugih grupa da su dvojica odavde,trojica odande.Krenuli smo opusteno sa stajge vozom uz standardnu podrsku pakle i cuga.Malo smo prepadali ljude po vozu i opusteno bez karata stigli u Indjiju.Pre tekme smo malo radili sanu po marketima i blejali u parku kod stadiona.Na tekmi 4000 ljudi pun stadion a agrounited se bori za opstanak.Na nasoj tribini klasicno zezanje i pevanje lokal patriotskih pesama.Sve je bilo ok i normalno.I pored krcatog stadiona nas su ljudi izbegavali i nije bilo vatrenih navijaca na njihovoj strani.E,sad ja i  S smo bili van stadiona u parku priveli 2 ribe koje su nam donele sendvice  kada smo culi huk mase da nam se stomak okrenuo.Par minuta pre kraja tekme penal za nas i prekid jel domoroci hoce da lincuju sudiju.Pijani C pocinje da provocira ljude na nasoj tribini i nastaje pakao.Iza nas ograda a ispred nas 200 ljudi hoce da nam jebe kevu.Tu pocinje sorka do jaja i cela tribina preko p**a preskace ogradu i juri ka nama.Na malom prostoru smo se dobro drzali sa lokalcima na nasoj tribini ali od jednom je teren preplavljen ljudima a igraci zapalili u slacionice.Na radiju u emisiji vreme sporta i razonode se ukljucuje komentator i govori "u Indjiji se ponavlja maksimir".Sve to je trajalo oko 10 min kada su zandari dobili pojacanje i krenuli i oni da polivaju po nama i da nas isteruju sa stadiona.Isterali su nas i poterali na autobusku stanicu da spasavamo glave jer ce nas narod traziti na zeleznickoj. E,sad niko od nas nije imao kintu za bus i zel stanica je tu odmah dok je buska u 3 PM.Negde na pola p**a smo krenuli da se vracamo na zel stanicu i tu pocinju scene iz ratnika podzemlja.Iz svake ulicice neko izlece da se nabada sa nama.Tu smo pokupili sipke i motke i krenuli dalje.Do tada smo se drzli do jaja i mislili smo da ce mo opusteno isprasiti svakog ko naleti i uci u voz. Stigli smo na stajgu a tamo 2000 ljudi ceka da nas lincuje. Murija nemocna se sklanja u stranu.Prilazi nam masa ljudi i ovi sto su bili na celu vade utoke.Ispred nas reka ljudi ceka da nas razapne a iza nas pruga za Pazovu.Okrenuli smo se kada smo videli utoku i gas za Pazovu.Taman smo mislili da je kraj kada su do Pazove jos par p**a ilzletali ali smo ih vracali nazad.Stigli smo u Pazovu za 45 otprilike i usli u prvi voz za NS.Medjutim tuki! Voz ulazi na stanicu u Indjiju i ne ide dalje.A na stanici nas ceka oko 200-300 ljudi jer znaju da moramo tuda proci.Keve mi , sam mislio tada da necu ziv stici kuci.Nismo izasli na peron nego smo iskocili sa druge strane kroz prozor i stekovali se u stocni vagon sa kravama.Tu smo bili oko sat vremena a dj je bio na krovu vagona i gledao da li masa je provalila da smo iskocili i kada stize voz za NS.Krave prde,mucu i jebao sam kevu sebi sto sam posao u Indjiju taj dan.Posle sat vramena ulazi voz za  NS na peron i mi opet kroz prozore sa kontra strane uskacemo unutra.Stajao je voz u stanici 5 min a nama je delovalo kao da stoji celu vecnost.Kada je posao voz poredjali smo se na prozore i mahali im kitama.Do NS-a nas je cimala rija malo ali smo bili srecni sto smo zivi.Na kraju kada se sve sabere prosli smoo jaja i vise smo batina podelili nego sto smo dobili.Mnogo vise.

Jebi ga nismo se nabadali sa njihovim navijacima nego sa obicnim ljudima,a niko od nas nije imao vise od 17god.

Godinu dana posle toga sam se vracao sa neke zvezdine utakmice i u vozu su bili momci iz Indjije koji su mi pricali "kako smo isli peske do Pazove" i "kako su oni smekeri".Slusao sam ih i lozio ih da mi pricaju dok nije dara presla meru pa su dobili batine da pamte do kraja zivota.

P.S. Ajde neka neko oplete o Brckom,Sabcu,Loznici ili Topoli pa cu se ja nadovezati.

Странице: 1 2 [3]