Прикажи поруке

Овај одељак вам дозвољава да видите све поруке овог члана. Имајте на уму да можете да видите само поруке из оних области којима имате приступ.


Теме - Новосадиста

Странице: 1 2 [3] 4
31
Разно / :::Old School:::
« послато: децембар 25, 2011, 02:01:15 поподне »
Тема за приче,слике и видео записе из историје навијања како код нас тако и у иностранству  sal:

32
Домаћа Сцена / :::Стадиони:::
« послато: децембар 25, 2011, 12:03:51 поподне »
Тема за домаће стадионе. Стања, планови, радови и сл  gj:


Чаир - тренутни изглед градилишта


33
Корида 1990 / МАРКЕТИНГ
« послато: децембар 25, 2011, 11:40:37 пре подне »
Налепнице Кориде.


Неки моји радови који су реализовани као налепнице. Остали нек окаче друге налепнице које имају.

34
Корида 1990 / Графити
« послато: децембар 25, 2011, 11:15:09 пре подне »
Графити Кориде  sal:

35
О сајту и форуму / Представљање нових чланова форума
« послато: децембар 24, 2011, 11:46:33 поподне »
Овде можете да се представите осталим форумашима (наравно без имена,презимена и сл)  deda:

36
Вести / Вести - Нови Сад
« послато: децембар 24, 2011, 09:37:48 поподне »
Вести из града и околине

37
О сајту и форуму / - ПРАВИЛА ФОРУМА -
« послато: децембар 24, 2011, 09:19:17 поподне »
А. ОПШТА ПРАВИЛА УЧЕСТВОВАЊА У ДИСКУСИЈАМА:


А1. Српски језик је основа форума Кориде.


А2. Користите ћирилицу приликом писања порука. Уколико баш немате опцију за ћирилицу може и латиница ал пробајте да је избегавате! Други начини обележавања карактеристичних слова српског језика нису дозвољени.


А3. Пре него што отворите нову тему, претражите форум како бисте проверили да ли се већ дискутовало о вашем питању. Нема потребе поново покретати исту дискусију.


А4. Поштујте тематску расподелу. Не скрећите разговор. Ако желите да продискутујете о нечему што није предмет разговора у ком учествујете, отворите слободно нову тему.


А5. Трудите се да у наслову теме напишете оно о чему желите да разговарате. Наслови типа: „Упомоћ“, „Помоћ потребна“, „Имам једно питање“ и сл. само могу да одмогну и вама и другима. Добрим одабиром наслова брже ће се наћи неко ко зна одговор на питање, а ако се касније појави неко други с истом или сличном недоумицом, лакше ће пронаћи одговор претрагом форума.


А6. Трудите се да поруке које пишете имају што мање типографских и граматичких грешака, и ред је да поруке буду пријатне како за душу, тако и за око.


А7. Поштујте ауторска права. Када наводите (цитирате) текст у својој поруци наведите и извор.

А8. Не пишите целу реченицу великим словима. Уколико желите нешто да нагласите користите подебљана слова.

Б. ОПШТА ПРАВИЛА ПОНАШАЊА:


Б1. Уважавајте саговорнике.


Б2. Дискутујте аргументима. Трудите се да оно што тврдите поткрепите неким извором, било линком било библиографским податком.


Б3. Не инсистирајте на одговорима. Ако неко има одговор на ваше питање, одговориће. Упорно инсистирање може само да произведе супротан ефекат.


Б4. Уколико приметите неку поруку која не поштује правила Форума, обратите се уреднику.


Б5. Уколико имате замерку на неки поступак уредника, обратите се администраторима форума.

Ц. НЕДОЗВОЉЕНО НА ФОРУМУ:

Ц1. Непристојности и вређања личне природе и по политичкој, националној, расној или религијској основи, као и увредљиви аватари или потписи, нису дозвољени.


Ц2. Рекламирање и промоција веб-страница с нелегалним садржајем нису дозвољени.


Ц3. Објављивање туђих личних података без дозволе је забрањено.


Ц4. Ћаскање (енгл. chat) у неограниченим количинама није пожељно.


Ц5. Поруке које немају везе с главном темом (енгл. off-topic) нису пожељне. Такве поруке, уколико се развије занимљива расправа, биће издвојене у посебну тему. Међутим, без обзира на то, трудите се да не скрећете ток разговора; боље покрените нову дискусију, као што је већ назначено у тачки А4.


Ц6.Забрањено је у име групе писати на осталим навијачким форумима, а став групе је да се ограђује од таквих индивидуа, и да све што се пише овде на нашем форуму је став групе. Ко прекрши ово правило биће санкционисан!
Д. НАЧИНИ И МЕТОДИ РЕШАВАЊА ПРОБЛЕМА


Д1. Модератори и администратори су задужени за решавање проблема на форумима, свако у свом домену. Они обезбеђују поштовање правила понашања коришћењем расположивих метода. Корисницима није дозвољено да сами решавају кршење правила, већ у случају проблема треба да се обрате администраторима.


Д2. Поруке и теме у којима се крше правила администратор може да измени уклањањем неприхватљвог садржаја или брисањем у целости.


Д3. Свако ко прекрши правила на форуму биће опоменут, приватном поруком или јавно, зависно од процене администратора који опомиње. Након што је најмање три пута опоменут, кориснику може бити забрањен приступ форуму, привремено или стално. Уколико је прекршај драстичан, или је кориснику раније већ забрањиван приступ, забрана приступа се може спровести и без опомене. Администратори ће се увек устезати од забране приступа докле год је то прихватљиво.


Д4. Корисник коме је забрањен приступ може се на форум пријавити под новим именом и према њему неће бити спровођене санкције уколико не крши правила форума. Уколико поново прекрши правилник, третираће се као да наставља раније неприхватљиво понашање.


И последње и најважније правило: Дружите се, помажите се, и изнад свега, лепо се проведите! sal:

38
Домаћа Сцена / Српска навијачка сцена
« послато: децембар 24, 2011, 08:56:55 поподне »
Navijači Partizana išarali stadion grafitima podrške Mladenu Krstajiću!


Stadion Partizana osvanuo je išaran grafitima kojima je pružena podrška sportskom direktoru Mladenu Krstajiću.Nekoliko desetina mladića je u noći između petka i subote ispisalo zidove stadione i deo kod službenog ulaza. "Mladene izdrži", "Podrška za Mladena", "Jedan je Mladen", "Mladene uvek si bio borac, budi i sada", "Krstajić do pobede", poruke su kojima je išaran spoljašnji deo stadiona. Navijači crno-belih su tako pokazali da u sukobu između predsednika Dragana Đurića i Mladena Krstajića, sportski direktor ima njihov glas. Konflikt je nastao još letos, a pre nekoliko dana je ponovo otvoren time što je prvi čovek crno-belih okrivio sportski sektor za neuspeh u Evropi, dok je Krstajić uzvratio da rat između čelnika kluba traje već duže vreme


линк

39
О сајту и форуму / Упутства о новом форуму!!!!
« послато: децембар 24, 2011, 06:11:19 поподне »
Дакле некима је овај SMF систем форума познат, а некима не. Овде ће се писати упутства како шта урадити правилно на форуму.


Дакле прво за YouTube


Довољно је само линк са ЈуТјуба да ставите у поруку и он ће се аутоматски претворити у Видео. Тако неће бити потребе да се иде на ЈуТјуб да се гледа видео већ може директ овде да се гледа.


Профили


Профили имају опције за разна подешавања, па тако можете укључити или искључити неке опције. Доступно вам је да додате неког као пријатеља, да пишете некоме коментар на профилу, да окачите видео на свој профил, да качите до 15 слика на свој профил у личну галерију. Аватари су ограничени на 120x120 пиксела због прегледности форума.


Качење слика


Слике можете окачити у поруку форума, тако да нема потребе да их качите на друге сајтове па да овде лепите линкове ка њима. Да би додали слику довољно је да одете на Одговори опцију испод последње поруке и кликнете на Приложене датотеке и друге опције. Тада ће вам се отворити део где имате да Одаберете датотеку коју желите да окачите.


За сад је то то, ако има неких техничких питања слободно их овде поставите.

40
РФК Нови Сад 1921 / ФК Нови Сад - Вести
« послато: децембар 23, 2011, 09:44:58 поподне »
Тема за вести из нашег клуба!


Четврто место и 28 бодова су плод мукотрпног рада, дисциплине и заједништва али ћемо морати да порадимо лепршавости – каже Јосиф Илић

Сумирање утисака о учинку Новог Сада у јесењој полусезони Прве фудбалске лиге Србије не може бити ваљано без подсећања о догађањима у клубу с почетка године.Тада је овај колектив са новосадске Детелинаре преживљавао можда најтеже тренутке у богатој и дугој историји, био је на ивици понора, пред гашењем. У пет до дванаест појавила су се браћа Милан и Ранко Ђуровић, који су препознали значај и историју РФК Нови Сад, експресно реаговали и за непуних десет месеци поставили клуб на здраве ноге.


Преко лета формирани су нова екипа и стручни штаб и уз велики труд, вољу, професионалност и одговорност канаринци су полусезону завршили на високом четвртом месту. Присталице жутих са Детелинаре се надају да би њихови љубимци у наставаку првенства могли чак да нападну пласман у елитну лигу, међутим, клупски челници су намерни да клуб организационо, играчки и у свим осталим сегментима подигну на виши ниво и да тек тада, за годину - две крену ка суперлигашком друштву.

Шеф стручног штаба Јосиф Илић презаодовљан је јесењим учинком, но искусни стратег чврсто стоји на земљи.

- Резултате који смо у првом делу првенства остварили изнад су очекивања. Четврто место и 28 бодова су плод мукотрпног рада, дисциплине и заједништва. Овај резултат изашао је из игре која није пленила разноликошћу, била је прилично сиромашна. Фалила је лепршавости и на томе ћемо морати да порадимо током зимске паузе. Нисмо успели да направимо компактнији тим од постојећег из кога би се издвојио вођа, предводник ове генерације. Неопходна су нам три, четири проверена фудбалера, са педигреом, како бисмо надоградили и оплеменили игру у сегменту саме садржајности. У полусезони шансу су добили 29 играча прилично уједначеног квалитета, а само је Зечевић био ван строја због тешке повреде. Неки играчи, стицајем околности, били су жртве тактичких замисли у појединим утакмицама, али и јаке конкуренције на местима на којима играју - рекао је Илић.

Чиме сте задовољни и које су вам замерке?

- Највећи терет поднела је одбрана, прецизније Скопљак, Магоч, Мрђанин, Јаковљевић и голман Ристић. Што се тиче дефанзиве, ту смо најлакше склопили коцкице и ту је било најмање рокада. Задовољан сам и учинком нападача, ту пре свега мислим на тандем Рокса - Туфегџић. Рокса је велики потенцијал и од њега очекујемо да на пролеће потврди раскошан таленат и надогради своју игру. Туфегџић је за овај ранг такмичења, у коме се обрео по први пут, показао изузетан потенцијал и његовим довођењем клуб је повукао прави потез. Сви верујемо да ће њих двојица у другом делу бити још квалитетнији. Највише замерки имам на играче средине терена. Ту смо се показали као најтањи, мењали смо доста фудбалера, тражили добитну комбинацију, некад успевали у томе, некад не. Најважније је да смо створили повољне услове и базу за напредак свих играча.

На старту првенства рекли сте да ће селекција трајати током целе сезоне, следи зимски прелазни рок, што подразумева и неке промене.

- Детелинару ће напустити седам, осам фудбалера, а неколицина њих преселиће се, у договору са управом и стручним штабом, у мање клубове где ћемо адекватно пратити њихов напредак. Што се тиче појањача, намера нам је да доведемо дефанзивца, нападача и двојицу играча у везном реду. Морам рећи да сам презадовољан атмосфером у екипи, изванредна је и тај сегмент ме заиста одушевљава.

Током јесени било је резултатских подвига и киксева.

- Прилику да освојимо још који бод пропустили смо у Новом Саду против лучанске Младости, док смо од Баната заслужено поражени, превише смо респектовали ривала, што нам се осветило. На гостовању у Сомбору смо оштећени, а у градском дербију с Пролетером нисмо заслужили да изгубимо. Што се тиче најбољих издања, то су свакако тријумф над Колубаром у Лазаревцу и победе на Детелинари против Инђије и нишког Радничког. И утакмица у Младеновцу била је вредно искуство, где смо уз велике осцилације успели да славимо атипичним резултатом за нашу лигу- 4:3. Тактички зреле партије приказали смо против краљевачке Слоге и Бежаније, упркос томе што смо ремизирали пошто се заиста радило о квалитетним ривалима - истакао је Јосиф Илић.

И. Грубор


Рокса и Туфегџић најефикаснији

На 17 утакмица канаринци су постигли 22 гола, а стрелци су били: Рокса и Туфегџић по четири, Филиповић три, Јовановић и Моловац по два, Илић, У.Лековић, Магоч, Мишан, Скопљак, Тинтор и В. Лековић по један гол.


Скопљак максимално

Најстандарднији у редовима канаринаца био је Небојша Скопљак са свих 17 одиграних утакмица, а следе: Давор Магоч и Слободан Јаковљевић (16), Зоран Миловац, Дарко Ристић (15), Бладимир Тинтор (12)...


Димитров отишао

Стручни штаб Новог Сада је окрњен за тренера голмана Александра Димитрова који је нашао ангажман у Јужној Африци, а примамљиву понуду из Шведске добио је и Миленко Вукчевић, један од најближих Илићевић сарадника.

извор:дневник

41
РФК Нови Сад 1921 / ФК Нови Сад историја
« послато: децембар 23, 2011, 09:37:21 поподне »

РФК Нови Сад је фудбалски клуб из Новог Сада основан 1921. као НТК (Новосадски Трговачки Клуб). 1923. године фудбалери НТК су освојили првенство Новог Сада, једино тадашње такмичење у којем су учествовали тимови из Новог Сада.

1956. године ФК Еђшег(Јединство) се фузира у ФК Трговачки (предратни НТК реактивиран 1948. иницијативом предузећа Стотекс), који је 1954.године променио име у ФК Нови Сад. Тих година ФК Нови Сад је своје утакмице играо на градском стадиону, данашњем Карађорђу. Године 1966. ФК Нови Сад је испао из друге лиге, а ФК Раднички из Српске лиге и фузијом та два клуба настао је РФК Нови Сад (Раднички фудбалски клуб Нови Сад). Тада је клуб коначно стао на обе ноге после пар година фузија, лутања и тражења решења за стадион.

Прволигашки клуб је постао 1961, али се у тадашњој Првој савезној лиги СФРЈзадржао само 3 сезоне. Тада су на Карађорђе где је клуб тада играо своје утакмице долазили тадашњи славни Југословенски клубови, а стадион је био премали да прими све који су желели да присуствују тим мечевима.Те 1961/62. сезоне клуб је заузео 10. место у Првој Савезној лиги и тако за длаку избегао испадање у нижи ранг. Следеће сезоне 1962/63. Нови Сад је напредовао и на крају првенства је заузео 8. место. Иза Новог Сада су се нашли много популарнији клубови као што је Хајдук из Сплита, Сарајево, Ријека, као и градски ривал Војводина. Наредне сезоне један бод је одлучио да Нови Сад испадне из друштва најбољих тимова Југославије. Од тада РФК Нови Сад није играо у највишем рангу такмичења.

Тим који се пласирао у Прву Савезну лигу 1961. године

Једини клуб који је до сезоне 2006/07. одиграо свих 14 сезона у Другој лиги од распада СФРЈ, али су се након једне сезоне у српсколигашком такмичењу вратили и на импресиван начин пласирали у Прву лигу, са чак 24 бода испред првог пратиоца, тако да се од сезоне 2007/08. такмиче у Првој лиги. Своје утакмице игра на популарној Детелинари која је капацитета 6000. Новосадски „канаринци“ како их од миља зову навијачи, због боје дресова, одувек гаје препознатљив нападачки стил игре, како код куће тако и на страни.
Нови Сад је ове 2011. године прославио 90. година постојања, када је настаоНовосадски трговачки клуб. Планови клуба и нове управе је да се Нови Сад врати на старе стазе славе и да своју стогодишњицу прослави у елитном такмичењу што и доликује клубу са оваквом традицијом и историјом, на којој би му позавидели и много већи и популарнији клубови у региону.Омладинци Новог Сада су 1978. били победници Купа Југославије, победом над загребачким Динамом на пенале 5:3 (1:1) пред око 20.000 гледалаца на београдској Маракани.
1991. фудбалери Новог Сада су били победници Купа Војводине.

освајачи Купа Војводине 1991.

Најбољи тим: Дражић, Белић, Тојагић, Вратњан, Брзић, Козлина, Шимек, Лемић, Јосип Пирмајер, Ивица Брзић.
Најбољи играчи: Александар Козлина, Лазар Лемић, Јосип Пирмајер, Ивица Брзић, Мирослав Драганић.
Најбољи стрелци: Душан Клипа, Мирослав Јовановић, Младен Кргин, Крсто Врбица, Бранко Алас и Петар Пантелић.

РФК Нови Сад сезона 2011/12


42
Вјечнаја Памјат / Grujica Mitrovic-GRUJA 1988-2010
« послато: децембар 23, 2011, 09:01:52 поподне »
Grujica Mitrovic-GRUJA 1988-2010

Последњи поздрав нашем брату Груји.
Детелинара те неће заборавити.
Нека ти је лака црна земља.Почивај у миру!grujica mitrović


43
Вјечнаја Памјат / Neskovic DJordje-DJurika 1978-2007
« послато: децембар 23, 2011, 09:01:11 поподне »
Neskovic DJordje-DJurika 1978-2007


Neskovic Djordje-Djurika je bio medju osnivacima koride i pravi drug na kog se uvek mozes osloniti i zajebant sa kim nikada nije dosadno.

Цитат
Divan momak,vecito nasmejan.imao je neki decacki osmeh i devojke su ga obozavale.Uvek pun nekih zanimljivih dozivljaja.Koliko god bili namrgodjeni,kad ga sretnete navuce vam osmeh na lice.Svi ce ga pamtiti kao pravog prijatelja i Detelinarca

44
Вјечнаја Памјат / Igor Grbic Roki 1981-2010
« послато: децембар 23, 2011, 09:00:49 поподне »
Igor Grbic Roki 1981-2010

почивај у миру брате нека ти је лака земља и вечна слава детелинара те неће заборавити


45
Вјечнаја Памјат / Pedja Apic
« послато: децембар 23, 2011, 09:00:29 поподне »
лака ти црна земља детелинара те неће заборавити
Странице: 1 2 [3] 4