Корида: Сметамо, јер смо само своји!

4. априла 2015.

korida1990

Преносимо званично саопштење навијачке групе „Корида 1990“ поводом учесталих медијских атака и неистина о навијачима Новог Сада:

„Веровали смо да живимо у земљи где потенцијална кривична дела истражује полиција, а пресуде доноси правосуђе, уместо да медији суде, пресуђују, а ускоро и извршавају пресуде на основу непроверених, сензационалистички пласираних информација. Веровали смо да живимо у земљи где се на основу тих тенденциозних информација не може сатанизовати стотине грађана – међутим, били смо наивни. Демантовао нас је дневни лист „Блиц“ који је на насловној страни поводом њихових индиција да је Јован Кецман наручио убиство Опачића, закључио да је Корида нарко група хулигана који тероришу град својим криминалним активностима. Кренућемо баш о те Блицове премисе да се ради о „озлоглашеној групи хулигана“ која је, како се намеће из текста, повезана са тржиштем наркотика. Није згорег истаћи да ово није први пут да Блиц у таквом контексту пише о Кориди, ФК Новом Саду и Детелинари, па смо тако већ могли читати и један крајње непрофесионални текст у којем се тај део града описује као расадник нарко супстанци и дилерски рај, а да потписник чланка вероватно није ни крочио на Детелинару. Дакле, овај пут ћемо се морати сложити са тврдњама Блица, јесмо озлогалшени: намерно, али и безразложно. Озлоглашени смо јер живимо у делу града у који није улагано деценијама, али који је задржао шмек – јер на стадиону клуба који волимо не паркирамо луксузне аутомобиле и џипове, већ срца, руке и дланове – јер од клуба не узимамо „рекет“, него му дајемо све што можемо – јер проблеме решавамо, а из њих нас новцем, прљавим утицајем и заташкавањем не ваде богате и утицајне тате и „финансијери“ – јер нико није успео да нас купи, јер нисмо хтели да се продамо – или, можда, јер за нас увек стоји „Нови Сад, Србија, Војводина никада“, јер не прихватамо да ово икада може бити Република или Јужна регија, јер нам је наша традиција ближа од поклича „Сријем Хрватској“. Интересантно је, такође, да никада нико није истакао све оне позитивне ствари око Кориде, од хуманитарних акција, до момента када смо пре неколико година сустигли лопова и вратили торбу пролазници коју је напао? Интересантно да нас многи нападају, али су се ретки одлучили да нас пре тих напада и упознају. Ипак, Корида на овакве и сличне кампање одговора једном констатацијом: моћ, новац, политика,медији нису у нашим рукама. Можда ви зато мислите да немамо ништа, али уствари имамо све. Свима који нас нападају, па и аутору текста, баш зато постављамо питање које јесте суштина битисања Кориде од настанка, па до данас: МИ СМО САМО СВОЈИ, А ЧИЈИ СТЕ ВИ?

Корида 1990

 • Neo Planters

  Блиц и остала западноплаћеничка клика може да пише шта хоће! Нас та писања неће дотаћи већ ће нас ојачати да што више сабијемо редове и радимо заједно са свим патриотским снагама на укљањању тог плаћеничког шљама који трује ову земљу и овај народ!

 • Dusan Terzic

  navijam za zvezdu ,ali branim ultra i navijacki pokret u srbiji,mozemo se sloziti da sljama i olosa ima svugde ,kao sto i medju politicarima ima postenih(cudno jel?) ali satanizovati cele grupe navijaca ,nazivati ekstremistima ? pogresno ,poznajem par koridasa i odgovorno tvrdim da ta grupa nije nikada ni bila blizu onome sto pisu u blicu i ostalim „novinama’

  • Neo Planters

   Слажем се. У свакој групи има свакојаких појединаца који свој приватни живот остављају испред капија стадиона и нико их не пита шта раде када оду са стадиона. Па тако међу навијачком субкултуром има људи од доктора наука до криминалаца.
   Зато је то генерализовање свих навијача са оним најгорим међу нама неприхватљиво, а писање таквих закључака чак и против законито.

 • sinisa

  Kakva je ovo glupost od teksta? Kakvo parkiranje besnih auta kad je FKNS zadnja liga? Sto kopirate ovo srce ruke dlnaovi,zar to nije slogan navijaca Partizana?Glupo je hvaliti se ovim cinom hvatanje lopova zbog torbice i stavljati to u saopstenje.. Sledeci put malo bolje pisite saopstenja. Puno pozdrava sa Novog Naselja i zelim da Novi Sad bude opet stabilan drugoligas.Mi stariji malo vise pamtimo slavna vremena Novog Sada.

Галерија

 • 6
 • 5
 • 4
 • 3
 • 2
 • 1